Založ si blog

Naša milá politika

Dnes to bude len malá poznámka pod čiarou. O čom bude? Nuž, len o našej milej politike.
Ako to? Jednoducho.
Zmenilo sa niečo? Áno aj nie. Áno, zmenilo. Už nemáme vládu. Vláda padla. Nie, nezmenili sa tváre v politike. Tí v najvyššom rade síce padli, ale pod nimi číhajú ďalší a ďalší a … . Číhajú a čakajú, kým príde na nich rad. Rad na čo? No predsa pri žezle.
Pri akom žezle? Žezle od našej malej, milej krajinky.
Tá predošlá vláda, ktorá nám tu vládla dva a pol roka, dosť šafárila. Veď na jej čele bol … . A ten si z nás robil srandu. A my teraz musíme platiť za jeho vtipy. Ale to je iná debata. Dnes sa chcem venovať len tomu faktu, že vláda padla.
Čo bude teraz? Teraz sme na rázcestí. Rázcestí dejín. Je len na nás, ktorou cestou sa vydáme do budúcnosti. Musíme zobrať rozum do hrsti a vydať sa tou správnou cestičkou. Bude síce kľukatá, ale dovedie nás raz k nášmu cieľu. K akému cieľu? K vysnívanej krajine, kde budú všetci jej obyvatelia spokojní, šťastní a budú sa tešiť zo života. Ale …
Kým sa dostaneme k našej vysnívanej krajinke, pôjdeme ešte poriadne dlhú cestu. Možno narazíme do skál, možno si natlčieme hlavy, možno … . Ale jedno viem. Nakoniec sa dostaneme do tej našej krajinky, ktorá bude plnohodnotným členom európskeho aj svetového spoločenstva 21. storočia.
Koľko času prejde, kým dosiahneme tento cieľ? To neviem. Ani len netuším. Vlastne trošku áno. Veď som mamička aj pani učiteľka. A tie predsa majú vždy pravdu. Aj keď sa náhodou práve v niečom mýlia. Nakoniec sa všetko stane tak, ako povedia.
Alebo sa mýlim???

Nadšenec na Sahare

21.07.2024

Príjemné, slnečné, letné, skoré ránko vám všetkým prajem. Ako sa cítite v týchto saharských dňoch? Ja sa cítim ako sardinka vo vlastnej šťave sušená na priamom slnku. Lebo … Nemôžem síce hýbať nohami, ale hlavou a rukami áno. A tak hýbem mozgom. Viete to urobiť aj vy? Som presvedčená, že áno. Veď viete vyrobiť úžasné vecičky. Originálne. Preto je [...]

F1 v priamom prenose

29.06.2024

Príjemné, letné, prázdninové ráno vám všetkým prajem. Teda všetkým školopovinným študáčikom a ich rodičom a prarodičom a … Už ste rozmýšľali čo budete dnes robiť? Len tak zľahka sa odreagujete od starostí všedných dní, či pôjdete na maltu a výsledkom vašej niekoľkomesačnej činnosti bude novučičký domček? Kým manžel ešte spí, mám more času pre [...]

Hra farieb

17.06.2024

O hre farieb na skle Nedeľa skoro ráno. Boli sme na výtvarnom workshope v Ružinej.. Ráno, ešte takmer všetci účastníci workshopu spali, sme my dve ranné vtáčatká, už išli do ateliéru, kde boli všetky obrazy, čo sme maľovali na workshope. Niektoré boli namaľované úplne, niektoré len z časti. Okrem spomínaných obrazov stoly boli plné maliarskych potrieb. Celá [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 135148x
Priemerná čítanosť článkov: 1903x

Autor blogu