Založ si blog

MINISÚŤAŽ NA VÍKEND

POZOR, POZOR. MINISÚŤAŽ NA VÍKEND.
Príjemnú sobotu vám prajem.
Aká bude? Taká ako si ju urobíme. Možno pracovná, možno oddychová, možno tvorivá, možno …
Máme mnoho možností ako ju strávime. Ale…
Nie všetci naši susedia majú toľko možností na prežitie obyčajnej soboty. Veď posúďte sami.
Naši najbližší susedia musia utiecť zo svojich domovov, zo známeho prostredia len preto, lebo jeden, či dvaja, či niekoľko ľudí, si myslí, že môžu všetko. Že majú právo brať iným ich domov, ich právo na život. Môžu? NIE!!!
A tak týmto našim susedom pomáha takmer celý svet prežiť toto šialenstvo. A my ako jeden z najbližších susedov im pomáhame z celej svojej moci. Niekto finančne, niekto materiálne, niekto morálne, niekto ponúkne svoj príbytok, aby tu mohli nájsť miesto na odpočinok.
Poznám jedného mladému muža. Je to môj dobrý kamarát. Odišiel k mame na chvíľu a svoj byt ponúkol mame s dcérou a synom. Títo traja úbohí ľudkovia vďaka nemu našli dočasný domov. Teplé miesto, kde sa môžu vyspať, umyť, najesť. A čakať. A čakať. A dúfať, že sa budú mať kam vrátiť. Že ich domov ešte stojí. Že ich spomienky, ich život nie je v troskách.
Teraz súťažná otázka:
Kto napíše pár riadkov, viet, veršov na tieto slová: VOJNA, MIER, ROZUM, ŠIALENSTVO a JAR najneskôr do zajtra, t.j. do nedele do 18.00, dostane sa do žrebovania o hodnotnú cenu.
Príjemné chvíle pri tvorení vám prajem.

Láska je láska

05.03.2023

Láska je láska. Je to najkrajší cit, ktorého je človek schopný. Každý človek miluje. Dieťa sa narodí a miluje svoju mamičku. Cíti jej tlkot srdca už dávno pred narodením. Vie, kedy je hladná, kedy sa smeje, kedy plače, kedy je pokojná, kedy je rozrušená. Lebo … Po narodení a zorientovaní sa vo svete šoubiznisu, sa učí mať rado svojho otecka, bračekov, sestričky. [...]

Povesti naše milé

26.02.2023

Včera bol krásne škaredý deň. Prečo krásny? Nuž, lebo som doobeda učila mojich milých študentov päť hodín slovenčinu a poobede som mala stretnutie s priateľmi, pekným slovom a piesňami. Ako je to možné? Lebo … O stretnutí s mojím priateľom spisovateľom Antonom Pižurným som vedela už dlhšie, len som nepostrehla v záplave pracovných povinností, že sa [...]

Piatok trinásteho – šťastie či nešťastie? ??

14.01.2023

Piatok. Deň ako každý iný a predsa iný. Len niekoľko piatkov do roka či pár rôčkov je piatok trinásteho. Prečo je to dôležité? Nuž pre niekoho je to dôvod na paniku, pre iného zas nie. Patrím k tým druhým ľudkom. Moja mamička sa narodila trinásteho. Nebol to síce piatok, ale zábavy s tým dátumom si užila viac než dosť. Ako dieťa bola veselá, všade bola, všetko [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 127212x
Priemerná čítanosť článkov: 1957x

Autor blogu