Založ si blog

Pozdrav duše

Pohľad je letmý pozdrav dvoch očí. Vie povedať tak veľa. Odhalí, či je majiteľ očí smutný, veselý, či potrebuje pomoc. Ukáže dušičku v celej jej kráse. Kto vie čítať v očiach má vyhraté. Porozumie tomu druhému bez zbytočných slov.

 

Zamilovaný párik si očami povie tak veľa. Vidia len jeden druhého a svet okolo nich je im ukradnutý. Majú v nich smiech, radosť, lásku. Aký je pohľad na dvoch mladých, či starších ľudí, ktorí idú po nábreží rieky či len tak mestom, ruka v ruke, obdivujú krásu okolo seba? Nevidia a nepočujú nič iné  okrem toho druhého. Počujú jeho dych, tlkot srdca, jeho myšlienky.

 

Čo sa ale stane, keď zamilovanosť vyprchá? Je niekoľko možností. Najlepšia a najkrajšia je, keď sa zamilovanosť pretaví do trvalej lásky. Takej, ktorá prekoná aj nástrahy života. Je krásne vidieť dvoch ľudí s rôčikmi na krku, ktorí kráčajú životom držiac sa za ruky. Ktorí vedia aj malými gestami ukázať tomu druhému, že im na ňom záleží. Nie je až také dôležité, či je to kytica vzácnych kvetov alebo len pár lúčnych kvietkov. Stačí predsa drobnosť, myšlienka, pomoc milovanej osôbke.

 

Ďalšie možnosti už nie sú také romantické. Buď sa musia stretávať napríklad pri práci. To je potom ťažšie sústrediť sa na prácu a robiť ju výborne, lebo iste myšlienky pri pohľade na bývalú lásku stále budú rušiť v pozornosti.  Alebo nevidia toho druhého a rozídu sa v zlom. Už nechcú ani len počuť, nie ešte vidieť toho druhého.

 

Pohľad na mamičky a ich dieťatká je naozaj pekný. Kto ho nepozná? Nuž stačí sa prejsť po ulici a všímať si ľudí okolo seba. Mamička vie, kedy je jej dieťatko spokojné, keď si len tak leží a mrnká, usmieva sa a robí radosť všetkým okolo neho. Čo na to vravia starí rodičia? Tí sa tešia z pohľadu na svoje deti i vnúčatká. Nemusia povedať veľa slov, oveľa viac sa zračí v ich očiach.

 

Nuž všímajte si pohľad očí, ktoré sa na vás dívajú. Možno chcú len povedať, akí ste pekní, ako vám pristanú tie šaty či oblek. Ak náhodou nájdete v pohľade niečo nie pekné, skúste hľadať príčinu, prečo sa tak dívajú. Možno potrebujú pomoc a vy ste tá osôbka, ktorá im vie prinavrátiť radosť do života.

Láska je láska

05.03.2023

Láska je láska. Je to najkrajší cit, ktorého je človek schopný. Každý človek miluje. Dieťa sa narodí a miluje svoju mamičku. Cíti jej tlkot srdca už dávno pred narodením. Vie, kedy je hladná, kedy sa smeje, kedy plače, kedy je pokojná, kedy je rozrušená. Lebo … Po narodení a zorientovaní sa vo svete šoubiznisu, sa učí mať rado svojho otecka, bračekov, sestričky. [...]

Povesti naše milé

26.02.2023

Včera bol krásne škaredý deň. Prečo krásny? Nuž, lebo som doobeda učila mojich milých študentov päť hodín slovenčinu a poobede som mala stretnutie s priateľmi, pekným slovom a piesňami. Ako je to možné? Lebo … O stretnutí s mojím priateľom spisovateľom Antonom Pižurným som vedela už dlhšie, len som nepostrehla v záplave pracovných povinností, že sa [...]

Piatok trinásteho – šťastie či nešťastie? ??

14.01.2023

Piatok. Deň ako každý iný a predsa iný. Len niekoľko piatkov do roka či pár rôčkov je piatok trinásteho. Prečo je to dôležité? Nuž pre niekoho je to dôvod na paniku, pre iného zas nie. Patrím k tým druhým ľudkom. Moja mamička sa narodila trinásteho. Nebol to síce piatok, ale zábavy s tým dátumom si užila viac než dosť. Ako dieťa bola veselá, všade bola, všetko [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 126911x
Priemerná čítanosť článkov: 1952x

Autor blogu