Založ si blog

Orechový koláčik s jabĺčkami

Máte radi orechy? Áno? To je veľmi dobre. Lebo orechy majú neuveriteľný účinok na náš mozog a iné orgány. Sú veľmi dobrou zásobárňou energie na všetky činnosti, ktoré nás cez deň stretnú. Ja som schopná jesť orechy a oriešky každý deň ráno, na obed, i večer. A pomedzi hlavné jedlá, keď pocítim hlad, tak si len dám pár orieškov a hneď je po hlade.

 

Dnešný recept som vymyslela jednoducho. Mala som doma jabĺčka, ktoré už neboli veľmi vhodné na priame jedenie. Tak som ich využila na ochutenie koláča. Suroviny na prípravu tejto dobrôtky iste nájdete v kuchyni. Ak vám niečo chýba, stačí ísť do najbližšieho obchodu a tam kúpite suroviny, ktoré vám chýbajú.

 

Držím vám palce, aby sa vám koláčik podaril tak ako mne. Všetci moji maškrtníci si len tak oblizovali pršteky, keď ochutnali tento koláč. Tu sú suroviny a postup prípravy.

 

Suroviny: 6 očistených jabĺk

4 vajcia

1 dl oleja

1 dl vody

150 mletých orechov

100 g celozrnnej múky

1 pl škorice

1 vanilkový cukor

1 čl sódy bicarbony

 

Postup:   Všetky suroviny dáme do misy a poriadne zamiešame, až dostaneme hladkú hmotu. Jablká si nakrájame na krúžky na plech vystlaný papierom na pečenie. Na jablká rovnomerne posypeme škoricu a vanilkový cukor. Cesto nalejeme rovnomerne na všetky jablká. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ºC približne 12-15 minút, pokiaľ sa cesto nelepí na špáradlo či vidličku. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí preklopíme koláč na dosku. Papier na pečenie opatrne stiahneme. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo pomletými orechmi,

Nadšenec na Sahare

21.07.2024

Príjemné, slnečné, letné, skoré ránko vám všetkým prajem. Ako sa cítite v týchto saharských dňoch? Ja sa cítim ako sardinka vo vlastnej šťave sušená na priamom slnku. Lebo … Nemôžem síce hýbať nohami, ale hlavou a rukami áno. A tak hýbem mozgom. Viete to urobiť aj vy? Som presvedčená, že áno. Veď viete vyrobiť úžasné vecičky. Originálne. Preto je [...]

F1 v priamom prenose

29.06.2024

Príjemné, letné, prázdninové ráno vám všetkým prajem. Teda všetkým školopovinným študáčikom a ich rodičom a prarodičom a … Už ste rozmýšľali čo budete dnes robiť? Len tak zľahka sa odreagujete od starostí všedných dní, či pôjdete na maltu a výsledkom vašej niekoľkomesačnej činnosti bude novučičký domček? Kým manžel ešte spí, mám more času pre [...]

Hra farieb

17.06.2024

O hre farieb na skle Nedeľa skoro ráno. Boli sme na výtvarnom workshope v Ružinej.. Ráno, ešte takmer všetci účastníci workshopu spali, sme my dve ranné vtáčatká, už išli do ateliéru, kde boli všetky obrazy, čo sme maľovali na workshope. Niektoré boli namaľované úplne, niektoré len z časti. Okrem spomínaných obrazov stoly boli plné maliarskych potrieb. Celá [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 135145x
Priemerná čítanosť článkov: 1903x

Autor blogu