Založ si blog

Kokosové pusinky

Je sobota ráno. Všetci, alebo takmer všetci ľudkovia majú voľno. Víkend začína. Čo sa dá robiť s toľkými voľnými hodinami? Nuž všeličo. Dá sa dospať to, čo sme nestihli spať počas pracovného týždňa. Môžeme ísť na výlet do prírody, či do záhradky. A čo naše bruško? A jazýček? Keby vedeli rozprávať, tak by iste pišťali, že chcú niečo malé, sladké. Áno, ale … Čo na to naša štíhla línia? Tá nám pohrozí prstom. Veď prepchávať sa nie je zdravé a naša váha pôjde smerom hore.

 

Nuž, ja mám riešenie tohto problému. Sú to kokosové pusinky. Že ste ešte nepočuli ako sa robia? Ani ja nie. Ale mám fantáziu a tá zapracovala na plné obrátky. A tak vznikol tento chutný koláčik, ktorý utíši vašu chuť po sladkom. Teda aspoň u mojich maškrtníkov mal veľký úspech a zmizol z tácky behom jedného dňa.

 

Čo na pusinky potrebujete? Len pár surovín, ktoré iste máte doma. Ak vám náhodou niečo chýba, tak v najbližšom obchode to iste budú mať. Takže vám prajem dobrú chuť a pekný víkend.

 

Tu je recept:

 

Suroviny: 2 vajcia

0,75 dl medu

0,5 dl oleja

100 g strúhaného kokosu

50 g celozrnnej múky

1 pl škorice

1 čl sódy bicarbony

 

Postup: Všetky suroviny dáme do misy a poriadne premiešame až dostaneme jednoliatu hmotu. Pomocou dvoch lyžíc robíme malé kôpky na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ºC 7-10 minút. Keď sú upečené a vychladnuté, tak ich zliepame džemom. Pusinky sú hotové. Dobrú chuť.

 

Láska je láska

05.03.2023

Láska je láska. Je to najkrajší cit, ktorého je človek schopný. Každý človek miluje. Dieťa sa narodí a miluje svoju mamičku. Cíti jej tlkot srdca už dávno pred narodením. Vie, kedy je hladná, kedy sa smeje, kedy plače, kedy je pokojná, kedy je rozrušená. Lebo … Po narodení a zorientovaní sa vo svete šoubiznisu, sa učí mať rado svojho otecka, bračekov, sestričky. [...]

Povesti naše milé

26.02.2023

Včera bol krásne škaredý deň. Prečo krásny? Nuž, lebo som doobeda učila mojich milých študentov päť hodín slovenčinu a poobede som mala stretnutie s priateľmi, pekným slovom a piesňami. Ako je to možné? Lebo … O stretnutí s mojím priateľom spisovateľom Antonom Pižurným som vedela už dlhšie, len som nepostrehla v záplave pracovných povinností, že sa [...]

Piatok trinásteho – šťastie či nešťastie? ??

14.01.2023

Piatok. Deň ako každý iný a predsa iný. Len niekoľko piatkov do roka či pár rôčkov je piatok trinásteho. Prečo je to dôležité? Nuž pre niekoho je to dôvod na paniku, pre iného zas nie. Patrím k tým druhým ľudkom. Moja mamička sa narodila trinásteho. Nebol to síce piatok, ale zábavy s tým dátumom si užila viac než dosť. Ako dieťa bola veselá, všade bola, všetko [...]

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 127509x
Priemerná čítanosť článkov: 1962x

Autor blogu