Založ si blog

Kokosové pusinky

Je sobota ráno. Všetci, alebo takmer všetci ľudkovia majú voľno. Víkend začína. Čo sa dá robiť s toľkými voľnými hodinami? Nuž všeličo. Dá sa dospať to, čo sme nestihli spať počas pracovného týždňa. Môžeme ísť na výlet do prírody, či do záhradky. A čo naše bruško? A jazýček? Keby vedeli rozprávať, tak by iste pišťali, že chcú niečo malé, sladké. Áno, ale … Čo na to naša štíhla línia? Tá nám pohrozí prstom. Veď prepchávať sa nie je zdravé a naša váha pôjde smerom hore.

 

Nuž, ja mám riešenie tohto problému. Sú to kokosové pusinky. Že ste ešte nepočuli ako sa robia? Ani ja nie. Ale mám fantáziu a tá zapracovala na plné obrátky. A tak vznikol tento chutný koláčik, ktorý utíši vašu chuť po sladkom. Teda aspoň u mojich maškrtníkov mal veľký úspech a zmizol z tácky behom jedného dňa.

 

Čo na pusinky potrebujete? Len pár surovín, ktoré iste máte doma. Ak vám náhodou niečo chýba, tak v najbližšom obchode to iste budú mať. Takže vám prajem dobrú chuť a pekný víkend.

 

Tu je recept:

 

Suroviny: 2 vajcia

0,75 dl medu

0,5 dl oleja

100 g strúhaného kokosu

50 g celozrnnej múky

1 pl škorice

1 čl sódy bicarbony

 

Postup: Všetky suroviny dáme do misy a poriadne premiešame až dostaneme jednoliatu hmotu. Pomocou dvoch lyžíc robíme malé kôpky na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ºC 7-10 minút. Keď sú upečené a vychladnuté, tak ich zliepame džemom. Pusinky sú hotové. Dobrú chuť.

 

Nadšenec na Sahare

21.07.2024

Príjemné, slnečné, letné, skoré ránko vám všetkým prajem. Ako sa cítite v týchto saharských dňoch? Ja sa cítim ako sardinka vo vlastnej šťave sušená na priamom slnku. Lebo … Nemôžem síce hýbať nohami, ale hlavou a rukami áno. A tak hýbem mozgom. Viete to urobiť aj vy? Som presvedčená, že áno. Veď viete vyrobiť úžasné vecičky. Originálne. Preto je [...]

F1 v priamom prenose

29.06.2024

Príjemné, letné, prázdninové ráno vám všetkým prajem. Teda všetkým školopovinným študáčikom a ich rodičom a prarodičom a … Už ste rozmýšľali čo budete dnes robiť? Len tak zľahka sa odreagujete od starostí všedných dní, či pôjdete na maltu a výsledkom vašej niekoľkomesačnej činnosti bude novučičký domček? Kým manžel ešte spí, mám more času pre [...]

Hra farieb

17.06.2024

O hre farieb na skle Nedeľa skoro ráno. Boli sme na výtvarnom workshope v Ružinej.. Ráno, ešte takmer všetci účastníci workshopu spali, sme my dve ranné vtáčatká, už išli do ateliéru, kde boli všetky obrazy, čo sme maľovali na workshope. Niektoré boli namaľované úplne, niektoré len z časti. Okrem spomínaných obrazov stoly boli plné maliarskych potrieb. Celá [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 135144x
Priemerná čítanosť článkov: 1903x

Autor blogu