Založ si blog

Zázrak všedného dňa

Vraví sa, že človek by mal ráno vstať z postele pravou nohou, aby mal pekný deň. Dovolím si s týmto tvrdením nesúhlasiť. Veď praváci majú silnú pravú stranu a tak je pochopiteľné, že keď vstanú z postele, postavia sa na pravú nohu. A čo ľaváci? Pre nich je vodiaca ľavá strana tela. Takže pri vstávaní z postele uprednostnia ľavú nohu.  A tu je ten paradox prvej vety, čo som napísala. Pre ľavákov je pravá noha neprirodzená.

 

Nuž, či veríte tomu alebo nie, nie je dôležité vstať z postele pravou nohou, aby ste mali pekný deň. Oveľa dôležitejšie je mať úsmev na perách. Lebo …

 

Úsmev je taký malý zázrak. Stačí jeden z rána a máte krásny celý deň. Pozrite sa na malé deti. Tie ho ovládajú na jednotku.

 

Keď sa vám v noci niečo pekné sníva a ráno si spomeniete na krásne chvíle, ktoré ste prežili v sne, iste sa usmejete, ponaťahujete nožičky, ručičky, či iné časti tela ešte zababušení pod teplučkou perinou. Potom nasleduje realita. Rýchlo vstať, dať si sprchu, kávičku, snáď aj nejaké raňajky. Mamičky najprv raňajky pre detičky, manžela a až potom môžu myslieť na svoj prázdny žalúdok.

 

Nasleduje preprava do práce, či školy. Pri preprave v prostriedkoch hromadnej dopravy máte občas príležitosť k úsmevu. Napríklad, keď mladý, starší, či pán v najlepších rokoch, uvidí mladú, peknú, atraktívnu dámu. Dobre, nemusí byť mladá, stačí, aby bola pekná a atraktívna. Aj keď nie je pekná ako na obrazoch slávnych majstrov maliarov, úplne stačí, aby bola atraktívna. Takže títo páni a možno aj niektoré dámy, pri pohľade na takúto osôbku, ktorá vkročí do autobusu či vlaku, majú na tvárach úsmev. A tento úsmev im vydrží dlho. Aspoň dovtedy, kým neprídu do práce či školy a začne sa ich pracovný kolotoč.

 

Mamičky a oteckovia na materskej dovolenke nemajú o úsmev každý deň núdzu. Veď ich ratolesti sa usmievajú a smejú veľmi radi. Teda, ak si odmyslíme čas, keď majú opačnú náladu. Ale to je iný príbeh.

 

A čo starí rodičia? Keď k nim prídu na návštevu ich deťúrence s vnúčatkom, koľko že je to radosti.  A úsmevov. Hneď majú dobrú náladu, zabudnú na svoje bolesti a boliestky, ktoré ich sužujú deň čo deň, alebo len raz za čas. Dodajú im novú silu žiť. Majú zrazu radosť zo života.

 

Nuž, vidíte čo dokáže taký malý, nevinný úsmev. Hneď z rána vás dobre naladí na celý deň. A keby sa v priebehu dňa niekto, alebo niečo, pokúšal vziať vám tú dobrú náladu, tak si spomeňte na moment, keď sa vám kútiky úst roztiahli do úsmevu. Ešte lepšie je, keď z úsmevu sa stane smiech. Taký od srdca. Keď sa pre smiech neviete poriadne nadýchnuť, keď vám vystúpia slzičky v kútikoch očí od smiechu.

 

Tak vidíte, že netreba ráno vstať pravou nohou z postele, aby ste mali dobrý a úspešný deň. Stačí sa len pozrieť na blízku osôbku, či neznámu ale príjemnú dámu, či pána, a hneď budete mať krajší, lepší dník. Držím vám palce, aby ste čo najviac a najdlhšie mali pred očami či v mysli tento obraz a vaše dni boli plné úsmevov.

Láska je láska

05.03.2023

Láska je láska. Je to najkrajší cit, ktorého je človek schopný. Každý človek miluje. Dieťa sa narodí a miluje svoju mamičku. Cíti jej tlkot srdca už dávno pred narodením. Vie, kedy je hladná, kedy sa smeje, kedy plače, kedy je pokojná, kedy je rozrušená. Lebo … Po narodení a zorientovaní sa vo svete šoubiznisu, sa učí mať rado svojho otecka, bračekov, sestričky. [...]

Povesti naše milé

26.02.2023

Včera bol krásne škaredý deň. Prečo krásny? Nuž, lebo som doobeda učila mojich milých študentov päť hodín slovenčinu a poobede som mala stretnutie s priateľmi, pekným slovom a piesňami. Ako je to možné? Lebo … O stretnutí s mojím priateľom spisovateľom Antonom Pižurným som vedela už dlhšie, len som nepostrehla v záplave pracovných povinností, že sa [...]

Piatok trinásteho – šťastie či nešťastie? ??

14.01.2023

Piatok. Deň ako každý iný a predsa iný. Len niekoľko piatkov do roka či pár rôčkov je piatok trinásteho. Prečo je to dôležité? Nuž pre niekoho je to dôvod na paniku, pre iného zas nie. Patrím k tým druhým ľudkom. Moja mamička sa narodila trinásteho. Nebol to síce piatok, ale zábavy s tým dátumom si užila viac než dosť. Ako dieťa bola veselá, všade bola, všetko [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 126995x
Priemerná čítanosť článkov: 1954x

Autor blogu