Založ si blog

Šťastie a krása. Či . . . ? ? ?

Krásne nedeľné ránko prajem. Aký bude deň? Iste pekný. Taký pekný ako si ho spravíme. Ako ho cítime. Ako chceme. Ako … . Sila podvedomia je úžasná. Urobí všetko pre to, aby sa vyplnilo všetko čo si želáme. Preto pozor na želania. Podvedomie pozná dve písmenká : ne- . Neviem, nechcem, nevidím, neurobím skúšku, nezískam nové zamestnanie, ne- … . Skúsili ste si povedať: viem, chcem, vidím, urobím skúšku, získam nové zamestnanie, …??? Skúste.

Krása je pojem relatívny. Takmer všetko môže byť krásne. Aspoň pre niekoho z nás. Napríklad taká biela zasnežená krajinka. Je krásna pri pohľade z okna. Horšie to už je, keď človek musí ísť tými šmykľavými chodníkmi. Ale v takmer všetkom sa dá nájsť kúsok krásy. Napríklad taký obraz. Maliar ho namaľuje čo najkrajšie. No nie všetkým sa musí páčiť. Veď, koľko ľudí, toľko chutí. Každý je krásny. Pre partnera určite. Pre rodičov tiež. Pre … Preto každý môže byť šťastný, že má kúsok krásy v sebe. Niekedy je ťažšie nájsť krásu vôkol seba, ale dá sa to naučiť. Je to umenie, ktoré zvládne každý. To viem. Alebo aspoň tuším.

 

Čo ste sa naučili z riadkov, ktoré ste práve prečítali? Možno nič a možno veľa. Možno ste ich ani nedočítali do konca, veď také nudné slovká. Smola. Čia ???No tí, ktorí nezaspali pri čítaní týchto riadkov, sa iste niečo naučili. Skromne v to dúfam.

 

Takže ešte raz vám prajem krásny dník. Či už je nedeľa či pondelok či … . Užite si ďalší týždeň, ktorý máte k dispozícii v knihe života. Vašej knihe, ktorú si píšete sami. Niekedy je aj s obrázkami, inokedy bez nich. Ale stačí sa pozrieť okolo seba s otvorenými očami a iste nájdete niečo pekné, čo vám rozveselí deň.

 

 

Nadšenec na Sahare

21.07.2024

Príjemné, slnečné, letné, skoré ránko vám všetkým prajem. Ako sa cítite v týchto saharských dňoch? Ja sa cítim ako sardinka vo vlastnej šťave sušená na priamom slnku. Lebo … Nemôžem síce hýbať nohami, ale hlavou a rukami áno. A tak hýbem mozgom. Viete to urobiť aj vy? Som presvedčená, že áno. Veď viete vyrobiť úžasné vecičky. Originálne. Preto je [...]

F1 v priamom prenose

29.06.2024

Príjemné, letné, prázdninové ráno vám všetkým prajem. Teda všetkým školopovinným študáčikom a ich rodičom a prarodičom a … Už ste rozmýšľali čo budete dnes robiť? Len tak zľahka sa odreagujete od starostí všedných dní, či pôjdete na maltu a výsledkom vašej niekoľkomesačnej činnosti bude novučičký domček? Kým manžel ešte spí, mám more času pre [...]

Hra farieb

17.06.2024

O hre farieb na skle Nedeľa skoro ráno. Boli sme na výtvarnom workshope v Ružinej.. Ráno, ešte takmer všetci účastníci workshopu spali, sme my dve ranné vtáčatká, už išli do ateliéru, kde boli všetky obrazy, čo sme maľovali na workshope. Niektoré boli namaľované úplne, niektoré len z časti. Okrem spomínaných obrazov stoly boli plné maliarskych potrieb. Celá [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 71
Celková čítanosť: 135181x
Priemerná čítanosť článkov: 1904x

Autor blogu