Založ si blog

Šťastie a krása. Či . . . ? ? ?

Krásne nedeľné ránko prajem. Aký bude deň? Iste pekný. Taký pekný ako si ho spravíme. Ako ho cítime. Ako chceme. Ako … . Sila podvedomia je úžasná. Urobí všetko pre to, aby sa vyplnilo všetko čo si želáme. Preto pozor na želania. Podvedomie pozná dve písmenká : ne- . Neviem, nechcem, nevidím, neurobím skúšku, nezískam nové zamestnanie, ne- … . Skúsili ste si povedať: viem, chcem, vidím, urobím skúšku, získam nové zamestnanie, …??? Skúste.

Krása je pojem relatívny. Takmer všetko môže byť krásne. Aspoň pre niekoho z nás. Napríklad taká biela zasnežená krajinka. Je krásna pri pohľade z okna. Horšie to už je, keď človek musí ísť tými šmykľavými chodníkmi. Ale v takmer všetkom sa dá nájsť kúsok krásy. Napríklad taký obraz. Maliar ho namaľuje čo najkrajšie. No nie všetkým sa musí páčiť. Veď, koľko ľudí, toľko chutí. Každý je krásny. Pre partnera určite. Pre rodičov tiež. Pre … Preto každý môže byť šťastný, že má kúsok krásy v sebe. Niekedy je ťažšie nájsť krásu vôkol seba, ale dá sa to naučiť. Je to umenie, ktoré zvládne každý. To viem. Alebo aspoň tuším.

 

Čo ste sa naučili z riadkov, ktoré ste práve prečítali? Možno nič a možno veľa. Možno ste ich ani nedočítali do konca, veď také nudné slovká. Smola. Čia ???No tí, ktorí nezaspali pri čítaní týchto riadkov, sa iste niečo naučili. Skromne v to dúfam.

 

Takže ešte raz vám prajem krásny dník. Či už je nedeľa či pondelok či … . Užite si ďalší týždeň, ktorý máte k dispozícii v knihe života. Vašej knihe, ktorú si píšete sami. Niekedy je aj s obrázkami, inokedy bez nich. Ale stačí sa pozrieť okolo seba s otvorenými očami a iste nájdete niečo pekné, čo vám rozveselí deň.

 

 

Láska je láska

05.03.2023

Láska je láska. Je to najkrajší cit, ktorého je človek schopný. Každý človek miluje. Dieťa sa narodí a miluje svoju mamičku. Cíti jej tlkot srdca už dávno pred narodením. Vie, kedy je hladná, kedy sa smeje, kedy plače, kedy je pokojná, kedy je rozrušená. Lebo … Po narodení a zorientovaní sa vo svete šoubiznisu, sa učí mať rado svojho otecka, bračekov, sestričky. [...]

Povesti naše milé

26.02.2023

Včera bol krásne škaredý deň. Prečo krásny? Nuž, lebo som doobeda učila mojich milých študentov päť hodín slovenčinu a poobede som mala stretnutie s priateľmi, pekným slovom a piesňami. Ako je to možné? Lebo … O stretnutí s mojím priateľom spisovateľom Antonom Pižurným som vedela už dlhšie, len som nepostrehla v záplave pracovných povinností, že sa [...]

Piatok trinásteho – šťastie či nešťastie? ??

14.01.2023

Piatok. Deň ako každý iný a predsa iný. Len niekoľko piatkov do roka či pár rôčkov je piatok trinásteho. Prečo je to dôležité? Nuž pre niekoho je to dôvod na paniku, pre iného zas nie. Patrím k tým druhým ľudkom. Moja mamička sa narodila trinásteho. Nebol to síce piatok, ale zábavy s tým dátumom si užila viac než dosť. Ako dieťa bola veselá, všade bola, všetko [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 127160x
Priemerná čítanosť článkov: 1956x

Autor blogu