Založ si blog

Zdravé mačičky a ich paničky (alebo páni)

Reklama môže byť zábavná, aj keď o to jej tvorcom vôbec nešlo.

Jedného sychravého, jesenného dňa som pripravovala obed v kuchyni. Manžel v obývačke pozeral televízor. Zaujalo ho ako sa vyrába oštiepok na našich salašoch.

Obývačka bola prepojená s kuchyňou tým, že pôvodné dvojkrídlové dvere sme odstránili. Vznikol tak krásny priestor, taká kuchyňo-obývačka. Bolo to veselšie, lebo som pri príprave jedla nebola oddelená o ostatných členov rodiny. Sem-tam som mohla povedať aj ja niečo veselé, či poučné.

U nás, teda v mojej rodinke, sa veľa smejeme. Robíme si srandu, ak nám je fajn. Srandou riešime aj vážne veci. Je to taký obranný mechanizmus, aby sme nemuseli tak často plakať a sťažovať sa na svet okolo nás.

V televízore práve prerušili zaujímavý dokument reklamnou prestávkou. Tak som počula novú reklamu na mačacie pochúťky. Vraj sterilizované mačky by kupovali daný výrobok. Pri varení ryže ma okamžite napadlo: Načo sú mačkám v konzervách konzervy? A hneď nato: Preboha, kto si už dáva na obed mačky v konzerve?

Po niekoľkých dňoch som videla danú reklamu na mačacie pochúťky celú. Vtedy mi docvaklo, že nie mačky sú v tých konzervách, ale šťavnaté, ochutené mäsko je v tých konzervách, ktoré môžu papkať len mačičky. Mnohí chudobnejší a chudobní ľudkovia určite tíško závidia mačičkám ich lahôdku. Veď oni si môžu pochutiť na suchých rožkoch s maslom. V tom lepšom prípade. Ak im vyjdú nejaké tie centy navyše z ich príjmu po zaplatení všetkých poplatkov.

Kam sme sa to dostali po 30 rokoch zmeny politického systému? K lepšiemu? K horšiemu? Odpoveď si musí nájsť sám. Niekomu vyhovuje dravý, trhový systém. Niekto žije v spomienkach na socializmus, kde sme mali všetci všetko, ale nikto nemal nič. Až na pár výnimiek. Ale … .

Láska je láska

05.03.2023

Láska je láska. Je to najkrajší cit, ktorého je človek schopný. Každý človek miluje. Dieťa sa narodí a miluje svoju mamičku. Cíti jej tlkot srdca už dávno pred narodením. Vie, kedy je hladná, kedy sa smeje, kedy plače, kedy je pokojná, kedy je rozrušená. Lebo … Po narodení a zorientovaní sa vo svete šoubiznisu, sa učí mať rado svojho otecka, bračekov, sestričky. [...]

Povesti naše milé

26.02.2023

Včera bol krásne škaredý deň. Prečo krásny? Nuž, lebo som doobeda učila mojich milých študentov päť hodín slovenčinu a poobede som mala stretnutie s priateľmi, pekným slovom a piesňami. Ako je to možné? Lebo … O stretnutí s mojím priateľom spisovateľom Antonom Pižurným som vedela už dlhšie, len som nepostrehla v záplave pracovných povinností, že sa [...]

Piatok trinásteho – šťastie či nešťastie? ??

14.01.2023

Piatok. Deň ako každý iný a predsa iný. Len niekoľko piatkov do roka či pár rôčkov je piatok trinásteho. Prečo je to dôležité? Nuž pre niekoho je to dôvod na paniku, pre iného zas nie. Patrím k tým druhým ľudkom. Moja mamička sa narodila trinásteho. Nebol to síce piatok, ale zábavy s tým dátumom si užila viac než dosť. Ako dieťa bola veselá, všade bola, všetko [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 127641x
Priemerná čítanosť článkov: 1964x

Autor blogu