Založ si blog

Naše milé zdravotníctvo

Vianoce som ešte strávila doma. Prišiel syn s priateľkou, tak som ich nechcela sklamať. Nechcela som stráviť Vianoce v nemocnici. Veď toto sa mi podarilo cez Veľkú noc. Nechtiac. A tak nikto z mojich chlapcov nemal Veľkú noc. Takže Vianoce som chcela mať. Nielen ja. Hlavne moji chlapci a Alenka.
Vianoce sme prežili ako v rozprávke. Na koniec zazvonil zvonec a rozprávke bol koniec. A …
A tak sa začal čas medzisviatočný. Začal sa tak …
Tak, že som skončila v nemocnici. Prečo? Preto, lebo som celé sviatky pracovala, zabávala sa, bola šťastná.
Testovanie nášho zdravotníctva začalo o pol piatej nad ránom. Prišlo mi zle, odmerala som si tlak a už to išlo veľmi rýchlo.
Volanie na 112, záchranka, nemocnica, urgent.
Záchranka prišla dvadsať minút od zavolania na 112. Prišli traja. Dvaja záchranári a lekárka. Jeden záchranár , volal sa Zdenko, robil ako hodinky všetky potrebné úkony. Lekárka Stanislava sa pýtala na potrebné veci a vyhodnocovala situáciu. Druhý záchranár Jozef iba čakal, kým príde na neho rad. Počas ich zásahu mi bolo poriadne zle. Ale … Len čo som bola v sanitke, a bolo mi trošku lepšie po podaní liekov, so Zdenkom som sa trošku rozprávala. Netušila som, že jeden Zdenko o piatej popoludní odíde z našej domácnosti – to je syn Zdenko. A o dvanásť hodín k nám príde druhý Zdenko, aby ma zachránil. Povedala som mu aj toto a tak sa tomu zasmial.
Strávila som na urgente celkom 12 hodín. Slušné, že? A prečo? Jednoducho preto, lebo som sa ocitla na dvoch urgentoch. Internom a neurologickom. Nuž …
Zase som to ja. A pritom som takmer nič nepovedala. Všetko to povedalo moje telo.
Tlak si urobil výlet do vysokých výšin a nie a nie vrátiť sa späť na zem. Tiež tlak na hrudi urobil svoje. No ja sa nevzdávam. A tak po dlhých hodinách ležania na internom urgente a mnohých vyšetreniach som sa dostala o dom (teda dve miestnosti) ďalej na neurologický urgent. Tam som strávila podstatne kratšiu dobu. Našťastie.
Ale aj tak som strávila viac ako dvanásť hodín v nemocnici. Viem si predstaviť stráviť ich úplne inak s mojimi milými, aj s mojimi koníčkami. Ale …
Nuž, už som zas doma, živá, relatívne zdravá.
Čo som týmto chcela povedať?
Nič a predsa veľa. Nič, veď je to obyčajná správa z urgentu. Veľa, aj v malej okresnej nemocnici pracujú odborníci aj fušeri. Som rada, že žijem v tomto našom mestečku.
Ešte radšej som doma, kde sa môžem hrať a tancovať.
Prajem vám krásne dni plné zdravia.

Láska je láska

05.03.2023

Láska je láska. Je to najkrajší cit, ktorého je človek schopný. Každý človek miluje. Dieťa sa narodí a miluje svoju mamičku. Cíti jej tlkot srdca už dávno pred narodením. Vie, kedy je hladná, kedy sa smeje, kedy plače, kedy je pokojná, kedy je rozrušená. Lebo … Po narodení a zorientovaní sa vo svete šoubiznisu, sa učí mať rado svojho otecka, bračekov, sestričky. [...]

Povesti naše milé

26.02.2023

Včera bol krásne škaredý deň. Prečo krásny? Nuž, lebo som doobeda učila mojich milých študentov päť hodín slovenčinu a poobede som mala stretnutie s priateľmi, pekným slovom a piesňami. Ako je to možné? Lebo … O stretnutí s mojím priateľom spisovateľom Antonom Pižurným som vedela už dlhšie, len som nepostrehla v záplave pracovných povinností, že sa [...]

Piatok trinásteho – šťastie či nešťastie? ??

14.01.2023

Piatok. Deň ako každý iný a predsa iný. Len niekoľko piatkov do roka či pár rôčkov je piatok trinásteho. Prečo je to dôležité? Nuž pre niekoho je to dôvod na paniku, pre iného zas nie. Patrím k tým druhým ľudkom. Moja mamička sa narodila trinásteho. Nebol to síce piatok, ale zábavy s tým dátumom si užila viac než dosť. Ako dieťa bola veselá, všade bola, všetko [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 127338x
Priemerná čítanosť článkov: 1959x

Autor blogu