Máte radi orechy? Áno? To je veľmi dobre. Lebo orechy majú neuveriteľný účinok na náš mozog a iné orgány. Sú veľmi dobrou zásobárňou energie na všetky činnosti, ktoré nás cez deň stretnú. Ja som schopná jesť orechy a oriešky každý deň ráno, na obed, i večer. A pomedzi hlavné jedlá, keď pocítim hlad, tak si len dám pár orieškov a hneď je po hlade.
Dnešný recept som vymyslela jednoducho. Mala som doma jabĺčka, ktoré už neboli veľmi vhodné na priame jedenie. Tak som ich využila na ochutenie koláča. Suroviny na prípravu tejto dobrôtky iste nájdete v kuchyni. Ak vám niečo chýba, stačí ísť do najbližšieho obchodu a tam kúpite suroviny, ktoré vám chýbajú.
Držím vám palce, aby sa vám koláčik podaril tak ako mne. Všetci moji maškrtníci si len tak oblizovali pršteky, keď ochutnali tento koláč. Tu sú suroviny a postup prípravy.
Suroviny: 6 očistených jabĺk
4 vajcia
1 dl oleja
1 dl vody
150 mletých orechov
100 g celozrnnej múky
1 pl škorice
1 vanilkový cukor
1 čl sódy bicarbony
Postup: Všetky suroviny dáme do misy a poriadne zamiešame, až dostaneme hladkú hmotu. Jablká si nakrájame na krúžky na plech vystlaný papierom na pečenie. Na jablká rovnomerne posypeme škoricu a vanilkový cukor. Cesto nalejeme rovnomerne na všetky jablká. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ºC približne 12-15 minút, pokiaľ sa cesto nelepí na špáradlo či vidličku. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí preklopíme koláč na dosku. Papier na pečenie opatrne stiahneme. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo pomletými orechmi,
My tento koláč voláme " obrátený " ...
Už len orechy a jablká, to už sľubne znie. ...
Celá debata | RSS tejto debaty