Založ si blog

F1 v priamom prenose

Príjemné, letné, prázdninové ráno vám všetkým prajem. Teda všetkým školopovinným študáčikom a ich rodičom a prarodičom a …

Už ste rozmýšľali čo budete dnes robiť? Len tak zľahka sa odreagujete od starostí všedných dní, či pôjdete na maltu a výsledkom vašej niekoľkomesačnej činnosti bude novučičký domček?

Kým manžel ešte spí, mám more času pre seba. Pre svoje myšlienky. Pre nápady. Kopec nápadov rôzneho druhu. Veď …

Odborne sa to volá Brainstorming. Ja to nazývam paleta možností, ktorá sa mi núka. Potom nastane zlom, keď si určím poradie, v ktorom ma bude tá konkrétna činnosť baviť. Takto si ich zoradím pekne od najnižšej po najvyššiu. Tá ktorá trčí z davu o hlavu od ostatných a má dobrý výhľad dopredu, dozadu, doprava i doľava, tak tá vyhrá. Výhrou je čas začiatku, kedy jej venujem svoj drahocenný čas.

Už som si urobila to roztriedenie nápadov, ale musím byť tíško ako myška. Preto, lebo milujem môjho milovaného anjela strážneho a chcem, aby sa aj on vyspal. Veď spánok lieči. Telo aj ducha. A tak sa hrám. S písmenkami, slovami, vetami a …

Až vznikne článoček. Kratší, dlhší, či celý román.

Spomenula som si na stredu tento týždeň. Bola naplnená nedobrovoľnou nemocničnou turistikou. Ale keď treba, tak …

Nie som síce pretekár, ale v stredu som sa tak cítila. Musela som sa presunúť z bodu A do bodu B. Cesta trvá 1 hodinu autom najnovšieho radu XXX. Ale …

Cesta úzka, krivoľaká, hadica áut rôzneho vzrastu, oblečenia a … poslušne husím krokom, v husom zástupe, husou rýchlosťou bezpečne vidí v diaľke svetlú bodku na konci tunela ich jazdy za cieľom, do ktorého chcú prísť zdraví, v jednom kuse, bez pokrčenia.

Totiž počasie si z nás urobilo srandu. Priam sa nám škerilo priamo do očí, až mu slzy smiechu veľké ako mandarínky tiekli rovno nám na čelné sklá. Chúdence stierače robili čo mohli, ale ani v ich silách nebolo udržať čelné sklo auta v stave očí starenky či starčeka, ktorí sa snažia prečítať bez okuliarov v obchode s potravinami, či náhodou ten keksík neobsahuje priveľa Éčok.

A v tomto super počasí sme videli pretekára v priamom prenose. Ponáhľal sa, až mu v tomto vodnom počasí šľahali plamene z výfuku. Keby len z jedného. Zdalo sa, že ich má aspoň päť. Veď v tom počasí obehol ako nič päť áut v husom zástupe naraz ako nič. Musel sa len zaradiť, aby sa čelne nezrazil s kamiónom, ktorý sa náhle zjavil v tej clone a spoza pravotočivej zákruty. Iste mali všetci vodiči áut, ktoré práve tento bláznivý jazdec F1 obehol.

V tejto jeho spanilej myšičkovej jazde pokračoval bez ostychu a hanby a bázne. Veď vtákom a bláznom sa nikdy nič nestane. Teda možno.

Ešte párkrát sme ho videli riskantne obiehať autá. Pri každom vybočení do protiidúceho jazdného pruhu sme až nedýchali strachom o život. Svoj, jeho, nás všetkých.

Netrvalo dlho a modrý zbesilý jazdec F1 na okreske nám zmizol z dohľadu.

Aj sme si vydýchli. Nič sa nám nestalo. Žiadny ťukanec, žiadna hromadná havária. Mali sme šťastie v ten deň.

Ktovie či mal šťastie aj ten blázon na najnovšom type auta, ktorý daná automobilka vyrába asi len mesiac. Snáď áno, snáď nie.

To je už iný príbeh.

Ako sa skončila naša turistika? Dobre či zle? To ukáže čas. Veď výsledkom návštevy ďalšieho odborníka je plánovaná operácia o týždeň. Pôvodne bola v pláne len jednodňová, ale ako som si už zvykla, vytŕčam z davu a tak sa musím zmieriť s niekoľkodňovou hospitalizáciou. Ale veď to tam už dôverne poznám. Teda nie konkrétne túto kliniku. Kliniku neurochirurgie, ktorá je postavená presne oproti tejto kliniky, ktorú otestujem o týždeň.

Príjemnú sobotu vám ešte raz prajem.

Hra farieb

17.06.2024

O hre farieb na skle Nedeľa skoro ráno. Boli sme na výtvarnom workshope v Ružinej.. Ráno, ešte takmer všetci účastníci workshopu spali, sme my dve ranné vtáčatká, už išli do ateliéru, kde boli všetky obrazy, čo sme maľovali na workshope. Niektoré boli namaľované úplne, niektoré len z časti. Okrem spomínaných obrazov stoly boli plné maliarskych potrieb. Celá [...]

Stretnutie maturantov

16.06.2024

V sobotu 15.6. 2024 o 16.00 sme mali pravidelné, pomaturitné stretnutie triedy 4. A spolu s triedou 4.B. Od ukončenia gymnázia sme sa stretli každých päť rokov. Miesto stretnutia študentov a triednych učiteľov bolo vždy pred budovou školy. Nasledovala oficiálna časť, keď sme sa rozdelili na A a B triedu a išli do budovy, do miestnosti, kde sme drali školské lavice. Jeden po [...]

Čo je šťastný život?

13.06.2024

Tento rok je pre nás Slovákov dosť zvláštny a náročný. Ale … Už tridsaťpäť rokov máme po Nežnej revolúcii. Síce ešte pár mesiacov zostáva, kým príde ten dátum, ten deň kedy sme vyšli na námestia miest a štrngali kľúčmi a tak sa snažili poraziť nefunkčný režim, ktorý u nás vládol desaťročia. Deň, kedy si naplno budeme uvedomovať historický okamih, [...]

Základná škola Parchovany

V prípade samovraždy deviataka v Parchovanoch nastal zvrat, obvinili spolužiačku

01.07.2024 17:20

Polícia potvrdila, že vyšetrovanie v danej veci doposiaľ nebolo ukončené.

Trump

Exprezidenti USA majú istú imunitu, rozhodol najvyšší súd USA. Trumpov prípad viazne

01.07.2024 16:53, aktualizované: 17:13

Spor sa teraz vracia k federálnej sudkyni, ktorá kvôli prerokúvaniu Trumpovej námietky pozastavila proces.

SAV, Slovenská akadémia vied

SAV dostane od vlády o takmer 55 miliónov eur viac. Na čo ich plánuje využiť?

01.07.2024 16:43

Ide o desaťpercentný nárast v porovnaní s pôvodným rozpočtom.

Vlada Kmec

Slovensko dostane stovky miliónov eur: Eurokomisia schválila ďalšiu platbu v rámci plánu obnovy

01.07.2024 16:31

Budem rád, ak nebudeme robiť z plánu obnovy na Slovensku politickú súťaž, upozornil Kmec.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 133369x
Priemerná čítanosť článkov: 1905x

Autor blogu