Anízová maškrta

13. apríla 2020, ingpetr, Koláčiky

Máte chuť na niečo sladké, ale neviete na čo? A čo na to povie vaša štíhla línia? Nuž, mám riešenie tohto neľahkého problému. Veď maškrtiť sa dá aj zdravo. Sú sviatky, keď sa stretne rodina a priatelia. Okrem dobrého jedla sa iste hodí aj niečo malé, zdravé a sladké. Tento recept som vymyslela a urobila. Mal veľký úspech u mojich maškrtníkov.

Na výrobu tohto koláčika potrebujeme len deväť surovín. Je to veľa či málo? To nie je až tak dôležité, ale čím menej surovín, tým je výsledok lepší. Nuž na anízový koláčik potrebujeme     2 vajcia

0,5 dl medu

1 dl oleja

1 dl mlieka

100 g ovsených vločiek

50 g celozrnnej múky

50 g mletých orechov

1 čl mletého anízu

1 čl sódy bicarbony

 

Všetky suroviny dáme do misky, zamiešame, vylejeme na pekáč, v ktorom je papier na pečenie. Pečieme na 180º C 15-20 minút. Po vychladnutí vrch potrieme džemom (najlepšie vlastnoručne urobeným), prekrojíme na polovicu a preložíme oba diely na seba. Vrch potrieme džemom, posypeme mletými orechmi. Nakrájame na kúsky a máme maškrtu pre seba i našich blízkych.

Kto má rád sladké maškrtenie a pri tom si stráži líniu, môže si upiecť tento koláčik bez výčitiek. Jeden, dva, tri kúsky predsa nemôžu uškodiť vášmu úsiliu o zdravie.