Založ si blog

Láska je . . .

Láska. Päť písmen. Čo sa za nimi skrýva? Veľa i málo. Jeden človiečik i celučičký svet. Ľudia, zvieratá, rastliny, potôčiky, potoky, riečky, rieky, moria i oceány. A čo na to hovoria svetadiely? Nuž každý má svoj názor na lásku, iné pomenovanie, iných pár písmeniek. Láska, love, Liebe, diligitis a tak ďalej. Každý jazyk má svoje zvukomalebné vyjadrenie lásky.

Je krásne, keď si ľudkovia navzájom povedia toto zázračné slovíčko. Dá sa to však povedať aj bez slov.

Láska je nádherný cit. Nedá sa chytiť, vynútiť. Dá sa vidieť, počuť, cítiť. Veď človek zaláskovaný vidí svoj objekt a ostatné je pre neho neviditeľné. Láska má veľa podôb. Je to láska partnerov, matky k dieťaťu, človeka k zvieratku, no je potrebná i láska k sebe samému.

A čo na to láska? Nuž, poletuje si tu a tam po svete. Občas sa usmeje a sadne na plece, či nos vybranej osôbky a … . Už je v jednom kole. Už ju má. Už sa jej život zmení. … K lepšiemu? K horšiemu? To musí povedať každý sám. Odpoveď nájde v sebe. … Alebo aj nie.

Veď taký človiečik plný lásky robí zázraky na počkanie. Skúste sa obzrieť okolo seba. Iste nejakého uvidíte. Alebo počujete. Alebo …

Láska je nádherný cit. Má ju každý z nás. Či už ide o lásku k partnerovi, k detičkám, iným ľuďom, ktorí nás obklopujú či k sebe samému. Skúste sa pozrieť okolo seba. Určite ju uvidíte. Je to tá neviditeľná sieť okolo človeka, čo z neho vyžaruje. Veď pohľad na taký zaláskovaný párik vám iste dodá chuť žiť.

A čo na to príroda? Aj tam je láska. Na jar ju vidno všade. Stačí otvoriť oči a uvidíte vtáčiky, ktoré si poletujú, trilkujú, hrajú sa a s ľahkosťou a nadhľadom sa dívajú na svet. Z ich perspektívy. Z vtáčej perspektívy. …

O chvíľu príde k nám jar. Máte dobrú príležitosť uvidieť lásku na vlastné oči. Skúste to.

Láska je láska

05.03.2023

Láska je láska. Je to najkrajší cit, ktorého je človek schopný. Každý človek miluje. Dieťa sa narodí a miluje svoju mamičku. Cíti jej tlkot srdca už dávno pred narodením. Vie, kedy je hladná, kedy sa smeje, kedy plače, kedy je pokojná, kedy je rozrušená. Lebo … Po narodení a zorientovaní sa vo svete šoubiznisu, sa učí mať rado svojho otecka, bračekov, sestričky. [...]

Povesti naše milé

26.02.2023

Včera bol krásne škaredý deň. Prečo krásny? Nuž, lebo som doobeda učila mojich milých študentov päť hodín slovenčinu a poobede som mala stretnutie s priateľmi, pekným slovom a piesňami. Ako je to možné? Lebo … O stretnutí s mojím priateľom spisovateľom Antonom Pižurným som vedela už dlhšie, len som nepostrehla v záplave pracovných povinností, že sa [...]

Piatok trinásteho – šťastie či nešťastie? ??

14.01.2023

Piatok. Deň ako každý iný a predsa iný. Len niekoľko piatkov do roka či pár rôčkov je piatok trinásteho. Prečo je to dôležité? Nuž pre niekoho je to dôvod na paniku, pre iného zas nie. Patrím k tým druhým ľudkom. Moja mamička sa narodila trinásteho. Nebol to síce piatok, ale zábavy s tým dátumom si užila viac než dosť. Ako dieťa bola veselá, všade bola, všetko [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

ingpetr

S úsmevom je život krajší. Aký budú mať deň ľudia vo vašej blízkosti, keď im s úsmevom poviete : "Dobré ráno?" Skúste to urobiť a uvidíte ich pozitívnu reakciu. Veľa šťastia prajem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 127022x
Priemerná čítanosť článkov: 1954x

Autor blogu